Ny Blogg av Mia Skäringer hos ProViva

Varför bloggar Mia Skäringer åt ProViva? 22


De sista dagarna har det varit debatt kring vikthets och omvärldens krav på att alla ska vara smala och leva upp till ouppnåeliga ideal. Fantastiska Mia Skäringer komiker/skådespelerska/författare, publicerade en mycket omdebatterad artikel i Aftonbladet på temat lagom till Internationella Kvinnodagen. Det sista vi behöver är ännu ett diettips

Den har lett till hetsig debatt i sociala medier. Något som vid närmare efterforskning ser ut att vara en smart marknadsföringskampanj.

 

I nära anslutning till detta har nämligen Mia Skäringer har en ny facebooksida sedan någon dag tillbaka (19 timmar gammal när detta skrivs 2014-03-09) och en ny blogg.
”NU räcker det. Jag har krånglat klart med min kropp. MIA Det räcker”.

En blogg som Mia Skäringer skriver under livsmedelstillverkarens ProVivas (DANONE) namn.

Länk till: Mia Skäringers blogg

Ny Blogg av Mia Skäringer hos ProViva

”Ny Blogg av Mia Skäringer hos ProViva” Så här ser dfet ut på Provivas hemsida

Proviva är också en av de nyast tillkomna sponsorerna till Kost & Näring, Sveriges kostchefers branschförbund. Det vill säga de samarbetar med branschförbundet för offentliga måltider som bygger broar in i Livsmedelsverket. Och nu har man plockat in en av de mest firade och tv-aktuella profiler vi har i vårt land: Mia Skäringer. Varför väljer hon att skriva under Provivas namn?

Livsmedelsindustrin letar sig in överallt. Jag gillar verkligen Mia Skäringer och hennes Grötö, hennes roll i Solsidan och annat hon gjort på scenen. Men jag blir oerhört besviken när jag ser hur ProViva och Danone tar detta grepp och att Mia Skäringer blir ett verktyg för livsmedelsindustrin.

 

Mer i ämnet:

Branschförbundet har fått nya sponsorer

Kostchefer + livsmedelsindustrin = sant

 

Cecilia Blidö
kostrådgivare och grundare av Naturlig Mat i Skolan

 Dela gärna
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Följ mig
FacebooktwitterinstagrammailFacebooktwitterinstagrammail

Cecilia

Om Cecilia

Cecilia Blidö är initiativtagare till Naturlig Mat i Skolan, uppskattad föreläsare, kostvetare och kostrådgivare. Cecilia driver friskvårdsföretag sedan många år och fördjupar sig i ytterligare studier i kostvetenskap vid Göteborgs Universitet.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

22 tankar om “Varför bloggar Mia Skäringer åt ProViva?

 • Busmamman

  När jag läser på Kost & Närings hemsida om vilka sponsorer de har, så inser jag att dessa faktiskt bidrar till våra barns skolmat. Därmed fick jag plötsligt en stark önskan om att någon oberoende journalist borde granska denna förening och vad de har för inflytande…

 • Lars Lindblom

  Man kan använda att man är kändis på många sätt, men att skapa ”text” reklam i aftonbladet, för Proviva gör mig mer irriterad, än att kåseriet inte var genom tänk. Alla vi som måste äta på ett visst sätt gillar det inte och jag som diabetiker tycker inte, att LCHF är en diet utan ett sätt att leva. Jag kan klara mig utan diabetes komplikationer, jag slipper mängder av medicin och är normal viktig. Jag får äta så här resten av liv, som jag hoppas blir långt och sunt.
  Att Mia inte orkar eller vill förstår verkar för mig personligen ointressant, men den stora faran ligger i hur stor genomslag detta reklam tricket fick.

 • Birgitta Scherling

  Kanske är den debatt som blossat upp bra i slutänden? Vi har en fetmaexplosion här i Sverige liksom i andra länder med åtföljande allvarliga medicinska problem och sjukdomar. Diabetes typ 2 som förr var en ”åldringssjukdom”, finns nu långt ner i barnaåldern. Vi är helt klart inte skapta för det sockerintag vi har idag. Ju mer vi riktar strålkastarna på problemet desto svårare blir det att sopa det under mattan.
  Gittan

 • Christina

  Skrämmande att en människa – eller ett företag får uttrycka sig så här ens – utan att hennes artikel backas/ursäktas av tidningen.
  Inga problem att hålla isär hennes roll som skådespelerska men man blir påverkad, och jag tror många blir det, tyvärr.
  Vi måste få in vettigt folk som står upp för bra mat oavsett om det är skolan eller åldringsvården!
  Leif Mannerström är en bra talesman för de gamla i alla fall!

 • Ann Kristin

  Jag vet knappt var jag ska börja, men alla har ju förstås ett pris, så även Mia Skäringer. Jag är också trött på ”dieter”, om man menar kortsiktiga, och i bästa fall underliga, och i sämsta fall skadliga, varianter på viktminskningsmenyer. Gemensamt för dem är att de aldrig leder till varaktig viktnedgång, och att man under tiden plågas av hunger. Därav det självbelåtna och utsvultna ansiktsuttrycket hos de som lyckats.

  Lchf (kosten, alltså, men inte namnet) har ju funnits i många decennier, som kost för diabetiker, men kunskapen försvann, eftersom livsmedelsindustrin och bönderna ville sälja sin kolhydratstinna mat till oss. Samtidigt kom mediciner och insulin som läkemedelsindustrin ville sälja till oss, i en ohelig allians. Därför har vi en präriebrand av diabetes typ 2, med åtföljande hjärt-, kärlproblem och cander.

  Probiotika är för övrigt ganska verkningslös, eftersom de positiva bakterierna försvinner om man inte dricker det dagligen. Det är betydligt mera effektivt att äta potatismjöl utrört i kallt vatten och dricka det. Det sänker blodsockret och kostar mig 50 öre per dag.

  Jag köper absolut ingenting längr med en innehållsförteckning, eller om det är gjort i en fabrik. Undantaget är ost och mejeri. Annars är det bara gräsbeteskött, hållbar fisk,skaldjur, grönsaker och allt ekologiskt och hållbart, så gott det går. Jag städar med bikarbonat och ättika, tvättar mig med ekotvål samt smörjer mig med kokosolja. Jag är trött på det här sjuka samhället. Nog!

 • Micke

  Märkligt att en kändis så horar ut sig för giftet socker som Proviva har i sina drycker. Socker är ett gift och som belastar Sveriges sjukvård med enorma summor varje år, sockersjuka, demens hjärt och kärlsjukdomar, bokstavskombinationer och där läkemedelsindustrin är involverade att ta fram mediciner som inte botar utan bara håller sjukdomarna stången så de kan tjäna grova pengar och där staten får stå för missbruket av socker (kolhydrater). Att en person som Mia som skall representera folket genom ”Aftonbladet” lägger sig för detta är ett lågvattenmärke utan dess like. Må hon komma med sin diabetes 2 om något år och undra vad hon gjorde fel.

 • Cecilia
  Cecilia Inläggsförfattare

  Mitt mål är att ifrågasätta sakligt och att visa på mönster i Livsmedelsindustrin, hur det påverkar oss och vår hälsa i förlängningen.

  Det är intressant att notera hur sociala medier får avsedd effekt och att industrin lyckas med sina dolda agendor. När starka personer med stor spridning, som Kostdoktorn exvis, lyckas med att hjälpa till att sprida en debattartikel bidrar det till att Livsmedelsindustrin får fler följare indirekt genom att fler läser Mia Skäringers blogg.
  (Efter att ha läst mitt blogginlägg här skrev han följande: http://www.kostdoktorn.se/mia-skaringer-nya-ansiktet-provivas-sockerdrycker )

  Därmed fler potentiella personer som får ta del av Provivas reklambudskap.
  Proviva sponsrar dessutom kostchefernas branschförbund och påverkar indirekt även det barnen får att äta i skolan. Det är där min hjärtefråga ligger, mitt fokus och anledningen till att jag tar upp detta ämne på Naturlig Mat i Skolans blogg idag.

 • Jessica Seger

  För mig är inte lchf en diet, det är ett sätt att tänka om mat och vad maten gör med våra kroppar. Tänk om alla tiotusen människor som äter lchf i Sverige, fick samma mediala uppmärksamhet som dessa sockerförespråkare får. Undrar var vi skulle vara då?

 • Gerd Jansson

  Men Jisses!
  Gör kändisar, små som stora, vad som helst för pengar?
  och nu förstår jag vad Mia Skäringer menar med:
  ”Det sista vi behöver är ännu ett diettips
  Mia Skäringer: Nu räcker det – jag har krånglat klart med min kropp”
  Hon tänkte nog: ska jag krångla mer med min kropp så ska jag banne mig ha betalt!
  Men Mia! :-(
  När du göra reklam för något så vore det klädsamt om du inte baktalar det som du inte vet nåt om och som ingen tjänar pengar på. Köp du dryckerna du gör reklam för.
  Sprid inte osanningar om livsstilen som du inte vet nåt om!

 • Jannice

  Det är så oerhört sorgligt när man inser vilka som styr kostråden som ska råda. Allt är styrt av pengar och ekonomiska intressen, ingen tanke på hållbar utveckling eller barnens bästa. Sorgligt! Tack för bra jobb Cecilia!!

  • Cecilia
   Cecilia Inläggsförfattare

   Tusen tack Jannice för värmande ord. Det är sådana här ord som gör att jag jobbar vidare för att barnen ska få Naturlig Mat i Skolan.

   Jag kan bara hålla med dig om hur sorgligt det är. Men jag tror också att det är vi alla som kan dra vårt strå till stacken för att skapa en skillnad för våra barn och för framtiden. Med kunskap, kritiskt granskande och att dela med oss till andra och påverka industrin, de ekonomiska intressena och de som tar de avgörande besluten för vårt samhälle.

 • Carl-Erik Mossberg

  I ett samhälle därhela livsmedelsindustrin kontrolleras av ett begränsat antal gigantiska företag är varje ny diet, varje nytt forskningsresultat och varje ny trend ett latent hot mot försäljningsnivåerna och därmed lönsamheten. Det står utom allt tvivel att de marknadsansvariga vet eller i alla fall anar vilka förändringar som väntar i en nära framtid och att de måste passa på att sälja sina sockerrika produkter så länge det bara går.

  Det är lätt att jämföra med hur tobaksindustrin argumentera mot rökningens faror, trots att de hade kalla fakta för alla de risker för cancer, kol m m som bruket var förenat med.

  Vi är handfallna offer för de cyniska beslut som fattas inom den internationella livsmedelsindustrin så länge deras osunda verksamhet inte stoppas av nya och effektiva lagar.