Det vita giftet 8

TV4-s Efter Tio med Malou von Sievers har den gångna veckan haft temavecka om ”Det vita giftet”.
En ovanligt intressant diskussion om mjölk, socker och mjöl.
Här har vi samlat och lagt in länkar till alla inslagen. Titta gärna och dela dem vidare.

Är mjölk verkligen nyttigt? (Efter Tio 2012-03-26, TV4)

%C3%84r%20mj%C3%B6lk%20verkligen%20nyttigt?

Vad gör socker med din kropp? (Efter Tio 2012-03-27 TV4)

De%20vita%20gifterna:%20Vad%20g%C3%B6r%20socker%20med%20din%20kropp?

Är mjöl farligt? (EfterTio 2012-03-29 TV4)

%C3%84r%20mj%C3%B6l%20farligt?

Mår barn bra av mjölk, mjöl och socker? (Efter Tio 2012-03-30 TV4)

M%C3%A5r%20barn%20bra%20av%20mj%C3%B6l,%20mj%C3%B6lk%20och%20socker?

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

facebooktwitterinstagrammailfacebooktwitterinstagrammail

Cecilia

Om Cecilia

Cecilia Blidö är initiativtagare till Naturlig Mat i Skolan, uppskattad föreläsare, kostvetare och kostrådgivare. Cecilia driver friskvårdsföretag sedan många år och fördjupar sig i ytterligare studier i kostvetenskap vid Göteborgs Universitet.

8 tankar om “Det vita giftet

• dalaglitter

Håller med, bra att du samlat alla avsnitten med Malou och ”De vita gifterna” för de är lite svåra att hitta. Jag har slutat med mjölk och min Rosacea börjat läka ut efter bara några dagar med mjölkproteinfri kost. Otroligt!? Jag har även slutat med gluten men det har jag tidigare dragit ner på och mått bättre av. Förvånas över hur jag mår bättre för varje dag som går utan mjölkprotein. Saknar ost men kan ju äta getost och det vänjer man sej med. Alternativ till mjölken finns ju bl.a i havremjölk, rismjölk mm. Skriver på min blogg om mjölk å mjölkprotein kasein A1 o A2. http://dalaglitter.com

• Madeleine

Tycker att det är dåligt dock att de inte tar upp hur illa det är med sojamjölk. Med tanke på vad det innehåller så borde det vara förbjudet (sojamjölk är ett gift!)! Sojaprodukter innehåller bland annat fytoöstrogener som är mycket likt det kvinnliga östrogenet. Sojaprodukter kan därmed orsaka cancer (främst bröstcancer och prostatacancer), infertilitet och att pojkar utveklar kvinnliga drag. Sojaprodukter innehåller även ämnen som hindrar kroppens upptag av viktiga mineraler så som kalcium, järn och magnesium, alltså kan man få näringsbrist av att dricka sojamjölk. Finns mycket att läsa om detta, men fakta är att sojamjölk är mycket dåligt och kan leda till många sjukdomar!

• Madeleine

Alltså jag förstår inte, varför ska man ersätta mjölk mot något likvärdigt? Vi behöver ju inte ens mjölk, alltså behöver vi inte ersätta det! Tänker man efter så är det faktiskt inte ens naturligt för oss att dricka komjölk, vilket annat djur dricker en annan djurs dia? Och har vi klarat oss i alla dessa år utan mjölk, varför skulle vi då inte klara oss idag? Nä, mjölk är till för kalvar! Säger inte att man inte ska få äta/dricka mjölk, menar bara att det faktiskt inte är något vi behöver få i oss, eftersom det inte är vår naturliga föda. Vad gäller D-vitamin och kalcium så är det hur enkelt som helst att få i sig det bara genom att äta naturlig mat, så som kött, grönsaker och nötter.

• Anonymous

Jag tycker det är konstigt. I skolan kan man välja bort mjölk, mina barn har druckit havremjölk sen små. Men om man vill välja bort gluten då krävs det läkarintyg. Hur ska jag göra? Vi har förstått nu ett tag att mjöl skada fruktansvärt. Kan man skicka länkar till kostchefen?
    Jenny